NOTÍCIES


Cuidem de la salut ocular a les escoles amb l'Aventura de la Vida


VEURE TOTES LES NOTÍCIES      IMPRIMIR NOTÍCIA


La FFS ha realitzat un taller en salut ocular als alumnes de 4t de primària de l'Escola Joan XXIII de Lleida per promoure hàbits saludables i valors de respecte entorn el món de la visió.

Amb exemples visuals i material didàctic, l'alumnat ha pogut interactuar amb les diferents parts de l'ull, entendre les afeccions visuals de la miopia, l'hipermetropia i l'astigmatisme, els senyals per detectar-les i la importància de mesures correctores com posar-se les ulleres o portar un ull tapat. Educar en salut ocular dóna l'oportunitat també de treballar el respecte i l'empatia pels que tenen defectes i malalties oculars.

I és que hi ha raons de pes per invertir esforços conjunts en la prevenció pediàtrica. Els defectes visuals no corregits durant el desenvolupament de la visió (fins als 8 anys) comprometen el rendiment escolar dels nostres fills, les seves relacions socials i l'autoestima. A més i molt important, algunes patologies oculars, com per exemple l'ull gandul (o ambliop), no diagnosticades i tractades, tenen repercussions irreversibles.

Tenir cura de la Salut ocular dels més petits és un dels objectius de la FFS. Gràcies al programa educatiu "l'Aventura de la vida" de l'ajuntament de Lleida, i a l'interès i compromís de les escoles, la FFS fa més de 5 anys que sensibilitza des de les aules, no només a l'alumnat sinó a tota la comunitat educativa, pares mares i professorat, que són els més propers a identificar possibles problemes visuals.

Dr.Fleming, 14 25006 Lleida T+F 973 24 53 80 info@fundacioferreruela.com Avís legal