NOTÍCIES


Aprenem sobre salut ocular a les escoles amb L'Aventura de la Vida


VEURE TOTES LES NOTÍCIES      IMPRIMIR NOTÍCIA


La FFS, en col·laboració amb l’equip professional de ILO Oftalmologia, ha participat en 3 tallers emmarcats en el projecte “L’Aventura de la vida”, un programa educatiu que promou les habilitats per la vida i els hàbits saludables entre els infants (3er - 6è de primaria).  

Els tallers, tots ells vinculats a sensibilització sobre la prevenció de malalties oculars i la salut ocular bàsica, s’han dut a terme a l’escola Camps Elisis i Sant Josep de Calassanç per òptics i optometristes experts. 

A partir de coneixements bàsics de la fisiologia de l’ull, i a través de jocs i la participació activa de l’alumnat, els tallers han servit per promoure la importància de la visió per tal d’aprendre a cuidar la vista i a detectar i prevenir afeccions visuals com la fatiga, el daltonisme, la miopia o la dificultat de veure objectes en 3 dimensions, entre d’altres. Una iniciativa que així mateix serveix per promoure el respecte vers les persones i altres infants amb discapacitat visual. 

L'Aventura de la Vida és una intervenció educativa que s'emmarca dins de l'educació per a la salut, com a eix transversal del currículum escolar, i s'inspira en un concepte de salut com a manera de viure autònoma, joiosa i solidària. A la ciutat de Lleida, el programa “L’Aventura de la Vida” s’emmarca dins de l’Àrea de Benestar Social de la Regidoria de Polítiques per als drets de les persones de l’Ajuntament de Lleida.

En la mateixa línia, la FFS també col·labora realitzant tallers per els adults en prevenció i detecció de problemes oculars. Sota el títol “Si hi veus be, estudiar és més fàcil”,  les mares i pares de l’escola Joan XXIII van participar en un taller sobre la importància de la salut visual en relació a l'aprenentatge i el fracàs escolar.

Al Llarg del proper curs escolar 2018-2019 la FFS vol continuar fent créixer les possibles col·laboracions que promoguin el dret a la salut a les escoles. 

Dr.Fleming, 14 25006 Lleida T+F 973 24 53 80 info@fundacioferreruela.com Avís legal