NOTÍCIES


Un bàsquet per l'educació i la salut a Kolda (Senegal)


VEURE TOTES LES NOTÍCIES      IMPRIMIR NOTÍCIA


El jugador senegalès Sitapha Savané, la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), l'Agència Catalana de Cooperació per al Desenvolupament, la Fundació Guné i la Fundació Ferreruela Sanfeliu, s’uneixen per desenvolupar el projecte 'Un bàsquet per l’educació i la salut a Kolda'.

La regió de Kolda es troba al sud de Senegal. Hi viuen més de mig milió de persones, el 58% de les quals són joves de menys de 20 anys. Kolda és una de les regions més pobres de Senegal. L’accés als serveis de salut és molt deficitari (hi ha només un metge per cada 43.676 habitants, 1 llevadora per cada 7.558 dones en edat reproductiva, un sol hospital de referència per a tota regió i menys d’un terç de la població te accés a l’aigua potable.

En matèria d’educació, el 49,8% dels homes i el 68,3% de les dones (de sis anys i més) no han rebut cap mena d’instrucció. El 44% dels nens no van completar els estudis a l'escola primària i el 34% van abandonar els estudis durant la secundària. Més d’un terç dels alumnes estudien en aules temporals construïdes amb un entramat de canyes. 

Per tot això, hem decidit unir els nostres esforços per crear un projecte que, a través de la promoció de la pràctica del bàsquet a les escoles, contribueixi a la millora del rendiment dels estudiants de 5 centres de secundària de la regió i promogui l'adopció de bons hàbits de vida i la prevenció de conductes de risc.

Introduirem el bàsquet en l’assignatura d’educació física d’aquests centres, proporcionarem equipament, millorarem les infraestructures esportives i educatives per permetre-hi la pràctica del bàsquet i organitzarem un torneig entre els centres, reforçarem els dispositius locals que treballen l’educació per a la salut a les escoles així com els observatoris contra l’abandonament escolar. L’actuació beneficiarà 3.950 estudiants dels quals 2.035 nenes.

Sota l'enllaç següent podreu veure el vídeo de divulgació de l'activitat: VIDEO

Us convidem a recolzar el projecte mitjançant donacions al número de compte 2085-9458-51-0330347643 (concepte: basquet) 

Dr.Fleming, 14 25006 Lleida T+F 973 24 53 80 info@fundacioferreruela.com Avís legal