NOTÍCIES


La UdL i ILO signen un acord de colˇlaboraciķ per impulsar accions en els āmbits de la solidaritat, la cooperaciķ i la creativitat


VEURE TOTES LES NOTÍCIES      IMPRIMIR NOTÍCIA


Entre altres accions, s’impulsarà la participació dels alumnes del grau de Comunicació i Periodisme Audiovisuals en el projecte elmur.net

El director de la Càtedra de Periodisme i Comunicació de la Universitat de Lleida (UdL), Miquel Pueyo, i el director de l’Institut Lleida Oftalmologia (ILO), Rafael Ferreruela, han signat un acord de col·laboració entre ambdues institucions amb l’objectiu de promoure accions en l’àmbit de l’activitat en xarxa com a eina per al reforçament de comunitats i per a la divulgació d’experiències on-line i creatives que permetin superar l’àmbit estrictament territorial. 

En aquest sentit, d’acord amb el contracte signat avui, ILO posa a disposició de la institució universitària i dels responsables de les iniciatives que s’endeguin el seu suport documental i informatiu necessari.

Entre les accions que es duran a terme en el marc d’aquesta col·laboració destaca la promoció de la participació dels alumnes del grau en Comunicació i Periodisme Audiovisuals en el projecte elmur.net, una iniciativa sense ànim de lucre creada per la Fundació Ferrereuela Sanfeliu (FFS), fundació vinculada a ILO, i l'Associació Cultural TripleZeta (ZZZ). Es tracta d’una pàgina web oberta a tots els realitzadors audiovisuals que vulguin penjar-hi les seves creacions. Està concebut com una instal·lació audiovisual col·lectiva que desitja construir un diàleg social a través de la creació artística. Totes les imatges que apareixen en aquest lloc web són al mateix temps, projectades en espais públics de tot el món.

Així mateix, ILO, com a organitzador del Festival Nacional de Videoftalmologia que se celebra a Lleida bianualment (la propera edició serà el 2014) impulsarà la participació activa dels alumnes de la UdL en el concurs amb la creació d’una nova categoria de joves realitzadors audiovisuals. En aquest sentit, aquesta i altres accions, tenen com a objectiu implicar els alumnes en el desenvolupament d’eines de comunicació audiovisual en una especialitat mèdica (en aquest cas, l’oftalmologia), on el component de la imatge és clau.

D’altra banda, en l’àmbit de la cooperació, ILO promourà activitats adreçades al públic universitari i no universitari que reforçin valors relacionats amb la solidaritat, la creativitat i la cooperació local i internacional. Un dels objectius és implicar la comunitat universitaria en el món de la solidariat i la cooperació a través de la participació en projectes que permetin la divulgació del projecte de la Fundació Ferreruela Sanfeliu.

Cal recordar que la FFS és una entitat sense ànim de lucre que neix amb l’objectiu de contribuir a la cerca de solucions en el camp de l’oftalmologia, canalitzant recursos professionals i econòmics per atendre les necessitats de països subdesenvolupats o persones en situació de pobresa i fomentant la investigació en aquest camp.

http://www.elmur.net

 

 

Dr.Fleming, 14 25006 Lleida T+F 973 24 53 80 info@fundacioferreruela.com Avís legal