NOTÍCIES


Sumem esforšos i recursos per promoure la formaciˇ en oftalmologia pediÓtrica a l'Africa Ocicdental


VEURE TOTES LES NOTÍCIES      IMPRIMIR NOTÍCIA


La FFS, la Càtedra UNESCO de Salut Visual i Desenvolupament i la ONG Ocularis s’embarquen conjuntament en un projecte per formar especialistes en oftalmologia pediàtrica a l’Àfrica Occidental.

El projecte està finançat per l’Ajuntament de Terrassa i compta amb el suport de la WAHO (West African Health Organisation depenent de la Comunitat Econòmica dels Estats d'Àfrica Occidental) i la IAPB (Agència Internacional per a la Prevenció de la Ceguesa). L’objectiu és el contribuir a millorar la salut ocular i reduir la ceguesa evitable i curable de la població infantil de tota la regió de l’Àfrica occidental francòfona mitjançant la formació d’especialistes. L’oftalmologia pediàtrica és una especialitat de la oftalmologia centrada en l’atenció dels nens i nenes amb malalties oculars. Fins a l’actualitat, aquesta formació no existia a tota l’Àfrica Occidental de parla francesa.

Inicialment la formació havia de tenir lloc al Malí però el conflicte bèl·lic al país ha fet que es decidís traslladar-la a la Universitat Cheikh Anta Diop de Dakar, Senegal. El projecte es troba en fase de re-disseny. La FFS aporta la seva dilatada experiència a la regió i contactes tant a nivell universitari com ministerial.

http://unescovision.upc.edu/

https://www.ocularis-jp.org/

 

Dr.Fleming, 14 25006 Lleida T+F 973 24 53 80 info@fundacioferreruela.com Avís legal