NOTÍCIES


Cooperaciķ Internacional: La FFS envia una ambulāncia medicalitzada a la regiķ senegalesa de Kolda


VEURE TOTES LES NOTÍCIES      IMPRIMIR NOTÍCIA


El passat dilluns 11 de març, va arribar a Kolda (Senegal) l’ambulància medicalitzada que la Fundació Ferreruela Sanfeliu (FFS) ha enviat a la regió, gràcies a la donació feta per Transport Sanitari de Catalunya.

Aquesta ambulància, que s’utilitzarà per atendre situacions d’urgència que requereixin d’aquesta prestació, sobretot en l’atenció a dones i nens, va ser rebuda per les autoritats de la zona, entre els que hi havia el Dr. Boubacar SARR, director del Programa Nacional de Promoció de la Salut Ocular del Ministeri de Salut de Senegal.

El beneficiari de l’ambulància és l’Hospital Regional de Kolda, amb qui la FFS col·labora a través del projecte de millora de salut ocular que té en marxa a la regió. Es tracta de l’estructura sanitària de referència de tota la regió de Kolda i era essencial que disposés d’una ambulància medicalitzada per atendre els casos més greus. A més, el centre hospitalari ha participat econòmicament en les despeses d’enviament.

Per poder donar cobertura a tota la regió, farien falta més ambulàncies com aquesta i per això la FFS continuarà treballant per poder aconseguir-ne d’altres i millorar, així, l’accés i el dret a la salut dels habitants de la regió de Kolda.

Cal recordar que en l’àmbit de la cooperació internacional, la FFS té en marxa un projecte d’eradicació de la ceguesa curable i evitable i millora de l’assistència sanitària a la regió senegalesa de Kolda. En el marc d’aquest projecte, la FFS col·labora amb els especialistes locals de Senegal en campanyes de cirurgia a Kolda, Vélingara i Medina Gounass. Durant el 2012 han realitzat unes 200 operacions quirúrgiques i ja en porten un total de 1.242 des del 2008.

A més, amb l’objectiu de millorar la qualitat i nombre de profes­sionals oftalmològics al Senegal, a finals de 2012 es va iniciar un projecte de col·laboració entre la FFS, la Universitat de Lleida i la Universitat Cheikh Anta Diop de Dakar, amb el qual es treballa per a l’establiment de futures col·laboracions i la creació de sinèrgies entre ambdues facultats.

Dr.Fleming, 14 25006 Lleida T+F 973 24 53 80 info@fundacioferreruela.com Avís legal